dinsdag, 24. februari 2009 - 22:55

Arsenal doet zichzelf tekort tegen AS Roma

(Elfvoetbal) Arsenal speelde in de achtste finales van de Champions League een sterke wedstrijd tegen AS Roma. In eigen huis creëerde de ploeg tal van mogelijkheden, maar deed het uiteindelijk zichzelf tekort door slechts eenmaal te scoren: 1-0.

Arsenal was in de eerste helft baas in eigen huis. Waar Roma amper aan aanvallen toekwam, was de thuisploeg keer op keer in de vijandelijke zestien te vinden. De Londenaren kwamen vlak voor rust dan ook verdiend op voorsprong. De gevierde man was Robin van Persie. De Oranje-international werd in het strafschopgebied neergehaald en zag arbiter Claus Bo Larsen naar de stip wijzen. Van Persie schoot de toegekende penalty vervolgens loepzuiver binnen: 1-0.

De voorsprong gaf de ploeg van trainer Arsène Wenger nog meer vertrouwen. Bij zijn eerstvolgende balcontact zette Van Persie aan voor een solo. Vanaf de achterlijn trok de Oranje-international voor op Nicklas Bendtner, die net een teen tekort kwam om binnen te tikken.

Na rust ging Arsenal door met waar het gebleven was. In hoog tempo creëerde het elftal kans na kans, maar met name Bendtner hielp een aantal grote mogelijkheden om zeep. De grootste kans was na dik een uur spelen voor Abou Diaby, die oog in oog met doelman Doni naast schoot.

Door al die missers deed Arsenal dinsdagavond vooral zichzelf tekort. Met een minimale voorsprong van 1-0 moeten de mannen nog op bezoek in Italië. Een marge waarmee de volgende Champions League-ronde nog alles behalve een zekerheidje is.