maandag, 28. december 2009 - 17:34

Arts geschorst na mislukte penisoperatie

Maastricht

Het Regionaal Tuchtcollege in Eindhoven heeft een Belgische arts voor één jaar geschorst na een mislukte penisoperatie bij een Maastrichtenaar. Volgens het Tuchtcollege heeft de man zijn patiënt misleid door de titel plastisch chirurg in Nederland te gebruiken.

De Maastrichtenaar werd halverwege 2007 in een privé-kliniek in zijn woonplaats door de plastisch chirurg geopereerd. De man lijdt aan de ziekte van Melkerssen-Rosenthal, waardoor er vochtophoping ontstaat in de penis. De Maastrichtenaar was met zijn klacht al bij een arts geweest, die hem vertelde dit niet te kunnen verhelpen. Vervolgens wendde de man zich tot de Belgische arts. Volgens deze plastisch chirurg was dit wel te verhelpen, met uiteindelijk desastreuze gevolgen voor de patiënt. De Maastrichtenaar kampt na deze operatie met potentieproblemen, hij kan niet lang zitten en niet tillen en is door deze situatie arbeidsongeschikt geraakt.

Het Regionaal Tuchtcollege heeft de Belg nu voor een jaar geschorst. De man blijkt in Nederland niet geregistreerd te zijn als plastisch chirurg en mag deze titel hier ook niet dragen. Ook zou hij te makkelijk over de operatie hebben gedacht. Verder blijkt de dossiervoering van zijn patiënt beneden de maat te zijn. Ook zou de Belg tegenover de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) hebben gezegd, dat hij een volgende keer op dezelfde wijze zou handelen.

De arts heeft een eigen privé-kliniek in België, waar hij wel als plastisch chirurg staat geregistreerd.
Provincie:
Tag(s):