dinsdag, 15. september 2009 - 20:55

Assen viert De Week van de Vooruitgang

Assen

Gratis OV in het weekend van 19 & 20 september, scholieren die een week lang zoveel mogelijk te voet of met de fiets naar school gaan en een Autovrije zondag. Het licht staat op groen voor duurzame mobiliteit. Dat is in hoofdlijnen de Week van de Vooruitgang in Assen. De week van de vooruitgang is een landelijke campagne van de Stichting LOAZ, een stichting die fietsen, wandelen, openbaar vervoer en kritisch autogebruik stimuleert. De week duurt van 13 t/m 22 september.

Al tien jaar lang is de Autovrije Dag de uitgelezen gelegenheid om te laten zien wat de voordelen van minder autoverkeer in wijken en binnensteden zijn. In Assen wordt dit jaar in elke wijk een openbare fietsenwerkplaats gecreëerd. Tussen 13.00 en 15.00 uur kunnen Assenaren onder begeleiding van een professionele fietsenmaker leren hoe kleine mankementen zelf te verhelpen zijn.

Leerlingen verzamelen zogenoemde ‘Groene voetstappen’ door een week lang zoveel mogelijk lopend en fietsend naar school te gaan. Voor elke heen- en terugreis die een leerling lopend, fietsend of steppend aflegt, krijgt hij een Groene Voetstapsticker, die hij in een stickerboekje plakt. Aan het einde van de week, op vrijdag 18 september, neemt wethouder Langius de ‘Groene voetstappen’ van basisschool de Driesprong uit Marsdijk in ontvangst. Deze school doet dit jaar voor de tweede maal mee en wordt daarom in het stadhuis feestelijk in het zonnetje gezet.

Tot slot biedt de gemeente Assen op zaterdag 19 en zondag 20 september haar bewoners en bezoekers gratis openbaar vervoer aan. Voor informatie en een volledig overzicht van de gratis lijnen kijk op www.ovbdg.nl.
Provincie:
Tag(s):