dinsdag, 22. december 2009 - 22:52

Assenaren bedreigen winkelbediende met de dood

Assen

Op de Oude Molenstraat in Assen heeft de politie maandagavond twee mannen aangehouden op verdenking van het met de dood bedreigen van een winkelbediende en het stelen van geld.

De mannen, 21 en 48 jaar en afkomstig uit Assen, zijn voor nader onderzoek ingesloten. Omstreeks 16.00 uur kwam een ongeveer 15 jarige jongen in de winkel US Wear aan de Gedempte Singel in Assen. Hij wilde een paar schoenen ruilen. De verkoopster die hem hielp zag echter dat de schoenen gedragen waren en vertelde hem dat ruilen niet mogelijk was.

De jongen belde hierna zijn vader die even later vergezeld van nog twee mannen de winkel binnenkwam. Vervolgens werd de verkoopster door één van de mannen ernstig bedreigd. Zij moest de schoenen terugnemen en het geld terugbetalen. Dit alles gebeurde op een erg bedreigende manier waarbij de vrouw zelfs met de dood werd bedreigd.

Toen de doodsbange vrouw geen aanstalten maakte om geld te pakken werd de kassa op de grond gegooid en werd daar geld uitgepakt. Hierna verdwenen de drie mannen. De jongen was al eerder vertrokken. Op basis van het signalement hield de politie korte tijd later twee verdachten aan.
Provincie:
Tag(s):