woensdag, 9. september 2009 - 21:32

Assenaren doen mee aan leefbaarheidsonderzoek

Assen

Deze week valt bij 6000 Asser huishoudens het leefbaarheidsonderzoek op de mat. Hiermee wil de gemeente te weten komen hoe inwoners denken over hun wijk en stad. Het onderzoek vindt sinds 2005 iedere twee jaar plaats. De Assenaren toonden zich bij eerdere onderzoeken tevreden. Zij waarderden de leefbaarheid van hun stad met een 7,1 (2005) en een 7,2 (2007). De uitvoering van het onderzoek is opnieuw in handen van onderzoeksbureau KWIZ uit Groningen. Begin 2010 worden de resultaten van de Leefbaarheidsmonitor gepresenteerd.

Wethouder Langius benadrukt het belang van deelname aan het onderzoek door zoveel mogelijk inwoners: ´Door het invullen van de enquête maken de Assenaren duidelijk hoe ze over hun buurt en omgeving denken. Wat gaat goed? Maar ook: wat kan beter? Wij stemmen hier ons beleid voor de verschillende buurten en wijken op af. Door deel te nemen aan het onderzoek kunnen inwoners dus rechtstreeks invloed uitoefenen op hun eigen leefomgeving.´

In 2007 vulden ruim 2300 huishoudens de enquête in. De 6000 adressen voor het huidige onderzoek zijn opnieuw willekeurig uit het bevolkingsregister verkregen. Inwoners die deze week geen vragenlijst ontvangen, maar toch willen meewerken aan het onderzoek, kunnen hiervoor vanaf 14 september terecht op www.assen.nl, onder ‘nieuw op de site’.
Provincie:
Tag(s):