dinsdag, 10. november 2009 - 13:41

Auto te water, bestuurder gered door passanten

Omstanders hebben dinsdagochtend vroeg een 31-jarige automobilist gered die met zijn auto te water was geraakt.

De man reed rond 06.00 uur over de Tolweg in zuidelijke richting. Voor de brug tussen de Veenakkers en de Gouw haalde hij in. Daarbij verloor hij de macht over het stuur en ramde hij de brugleuning links van de weg. Vervolgens belandde hij op zijn kop in het water. Vier passanten aarzelden geen moment en sprongen te water om de bestuurder uit zijn benarde positie te bevrijden. Hij klopte op de ruit die vervolgens door de helpers werd ingeslagen, waarna hij uit zijn personenauto kon komen.

Aanvankelijk werd getwijfeld of er nog een tweede persoon in de auto zat maar duikers van de brandweer troffen niemand meer aan. De bestuurder had kort ervoor iemand afgezet en was wat in de war. Hij is met een gecompliceerde rechterbeenbreuk met spoed naar het Westfries Gasthuis in Hoorn gebracht waar hij is opgenomen. Zijn auto raakte total loss en de brugleuning was flink beschadigd, aldus een woordvoerder van de politie.

De burgemeester van Wervershoof neemt nog contact op met de redders die goed werk hebben verricht. Zij krijgen ook slachtofferhulp.
Provincie:
Tag(s):