donderdag, 24. september 2009 - 20:57

Automobilisten in Drenthe massaal op de bon

Regio

De politie heeft woensdagmorgen op meerdere wegen in Drenthe snelheids- en verkeerscontroles gehouden. De controles werden uitgevoerd door politie en de Koninklijke Marechaussee. Er werd gecontroleerd op wegen waar regelmatig verkeersongevallen gebeuren, 781 automobilisten werden bekeurd.

Op de A28 ter hoogte van Ubbena reden 641 van de 12.927 met de radar gecontroleerde auto’s te snel. De hoogst gemeten snelheid was 162 km/uur. Op de N33 bij Rolde reden 63 van de 3073 gecontroleerde auto’s te snel. Hoogst gemeten snelheid 137 km per uur. Op de N34 bij Zuidlaren werd van 4921 auto’s de snelheid gemeten en reden er 54 te snel. Hier was de hoogst gemeten snelheid 118 km per uur.

Verder werden tijdens rijdende controles nog de volgende bekeuringen uitgeschreven; zes keer voor het niet handsfree bellen, vijf keer voor het niet dragen van de autogordel, vijf keer voor een snelheidsovertreding, vier keer omdat de autoruiten te donker waren, één keer voor bumperkleven, één keer voor het overschrijden van een doorgetrokken streep en één keer voor het niet richting aangeven bij het inhalen.
Provincie:
Tag(s):