dinsdag, 27. oktober 2009 - 10:12

Auto's botsen op snelwegen

In de nacht van maandag op dinsdag is op de A76 ter hoogte van Nuth een auto met hoge snelheid tegen een andere auto aangereden, die achterstevoren op de snelweg stilstond. De twee auto's raakten flink beschadigd en beide bestuurders moesten ter observatie worden overgebracht naar het Atrium ziekenhuis in Heerlen.

Daar verklaarde de 28-jarige bestuurder uit het Belgische Houthalen dat zijn auto tijdens het rijden plotseling onstabiel werd, waardoor hij eerst tegen de middenvangrail aanreed en vervolgens de betonnen muur langs de vluchtstrook raakte. Terwijl de geschrokken man probeerde zijn auto op de vluchtstrook te duwen, werd zijn auto geraakt door een andere auto. De bestuurder van deze auto, een 57-jarige man eveneens uit België, verklaarde de auto te laat te hebben gezien, omdat deze in een flauwe bocht stond. Als gevolg van de aanrijding ontstond een file.

In Venlo heeft zondagavond een aanrijding tussen twee auto’s plaatsgevonden, net voorbij de grensovergang aan de A67 in Nederland. Een 44-jarige Duitser reed Nederland in, toen hij plotseling met hoge snelheid door een 52-jarige landgenoot van achteren werd aangereden. Hierdoor draaide het 44-jarige slachtoffer met zijn auto enkele malen om zijn as en kwamen beide voertuigen zo'n 100 meter verder tot stilstand.

De 52-jarige veroorzaker wilde na de aanrijding er vandoor gaan, maar een oplettende getuige kon dit voorkomen door de contactsleutels af te pakken. Agenten kwamen ter plaatse en constateerden dat de 52-jarige man onder invloed was van alcohol. Het 44-jarige slachtoffer raakte niet gewond, maar de 52-jarige man is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. In het voertuig van de man werd even later ook nog een wapenstok aangetroffen, welke door agenten in beslag is genomen. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):