dinsdag, 10. november 2009 - 19:51

Avans studenten zetten zich in voor Millenniumdoelen

Breda

Wethouder Wilbert Willems van Cultuur in de gemeente Breda gaf maandag 9 november 2009 het startsein van Global MediAID. Dit is de komende drie maanden het project van de Communication & Multimedia Design studenten van Avans Hogeschool in Breda.

Zij gaan zich bezig houden met de acht Millenniumdoelen opgesteld door de Verenigde Naties in 2000. Deze doelen moeten in 2015 bereikt zijn, tot op heden loopt men echter achter op de planning. CMD-studenten gaan een bijdrage leveren in het versnellen van dit proces. Veel interne en externe partijen zullen hierbij betrokken zijn.

Voorbeelden van de Millenniumdoelen zijn honger bestrijden in de wereld en gelijke rechten voor mannen en vrouwen. Er worden 22 Millenniumregio’s onderzocht.

115 studenten van de opleiding CMD gaan hun creativiteit loslaten op de acht Millenniumdoelen. Vernieuwend, inspirerend en grensverleggend zal Global MediAID naar buiten treden. Alle oplossingen c.q. adviezen zullen medio januari textueel en beelden worden gepresenteerd op een eindexpositie in Breda.
Provincie:
Tag(s):