vrijdag, 6. november 2009 - 15:22

'AZ-spelers krijgen griepprik'

Alkmaar

(Elfvoetbal) De spelers van AZ zullen na de wedstrijd tegen Feyenoord ingeënt worden tegen de Mexicaanse griep. Dat liet Ronald Koeman vrijdagmiddag weten op het wekelijkse perspraatje. "Ik heb hem zelf afgelopen donderdag al gehad", aldus de oefenmeester, die nog wat last had van een stijve schouder.

Eerder deze week had de Club van Clubartsen en Consulenten (CCC) al het advies gegeven om alle spelers uit Eerstedivisie en Eredivisie een griepprik te laten halen. Volgens bestuurslid Gekie Meins, tevens clubarts bij FC Twente, behoren profvoetballers tot de risicogroep. Ajax en Feyenoord hebben ook al laten weten voorzorgsmaatregelen te nemen tegen de pandemie.

AZ - Feyenoord
In het duel met Feyenoord zal Sergio Romero gewoon onder de lat staan. De Argentijnse doelman liet in de Champions League-wedstrijd tegen Arsenal opnieuw een zwakke indruk achter, maar krijgt vooralsnog het vertrouwen van zijn trainer.

"Met de klasse die hij heeft wint hij geen wedstrijden voor ons", aldus Koeman. "Maar iedereen heeft recht op een mindere wedstrijd. Ik heb vandaag even met hem gezeten en hem geconfronteerd met de beelden. Hij weet zelf ook dat het dit seizoen minder is. Maar wat er in dat gesprek verder gezegd is, blijft tussen ons. Maar zijn positie is nog steeds geen discussie."

AZ kan zondag tegen Feyenoord nog altijd niet beschikken over Mounir El Hamdaoui. De aanvaller kampt met een spierblessure aan het bovenbeen en is er vermoedelijk nog enkele weken uit. Ook reservegoalie Erik Heijblok (schouder) is niet wedstrijdfit. Moussa Dembele is er wel bij. De enkelblessure die de Belgische aanvaller overhield aan het midweekse CL-optreden was niet ernstig.
Categorie:
Tag(s):