vrijdag, 27. november 2009 - 22:26

Baas ontmaskert frauderende werknemer

Gennep

Dinsdagochtend is een 29-jarige man uit Gennep aangehouden, voor het doen van valse aangifte en verzekeringsfraude met betrekking tot een overval in 2008.

De man beweerde in september 2008 tijdens werktijd op een parkeerplaats aan de A73 ter hoogte van Venray te zijn overvallen. De dader(s) zou(den) hem toen zijn navigatiesysteem hebben afgepakt en hem een geldbedrag van 3200 euro afhandig hebben gemaakt. De man heeft hier toen aangifte van gedaan, waarna hij van de verzekering een nieuw navigatiesysteem heeft gekregen. Zijn baas en eigenaar van de 3200 euro was zijn geld kwijt.

Per toeval ontdekte de werkgever afgelopen week dat zijn werknemer in het bezit was van een navigatiesysteem, waarvan het serienummer overeenkwam met het nummer dat op de doos van het gestolen toestel stond. Hierop is de man aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. Tijdens het verhoor bekende hij en gaf hij toe destijds de hele overval in scène te hebben gezet. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):