zaterdag, 19. september 2009 - 22:55

Baasje en viervoeter op survival

Borger

De hond in een kruiwagen, met de hond in een kano over het kanaal varen of de hond op een brancard vervoeren, het was zaterdag allemaal te zien tussen Borger en Bronneger.

De Kringgroep Hollandse Herders Noord Oost Nederland en de Reddingshondengroep Drenthe organiseerden voor de twaalfde keer een survival voor hond en baas.

De deelnemers kwamen volgens Johanna Kelder, voorzitter van de Kringgroep Holandse Herder N.O.N., uit het hele land. "De belangstelling voor het evenement was dit jaar zo groot dat we als organisatie een deelname stop hebben moeten invoeren en een aantal mensen hebben moeten teleurstellen".

Het trainingsveld aan de Bronnegerstraat diende als vertrekpunt voor de 120 baasjes en hun viervoeter voor een tien kilometer lange survivaltocht. Het doel van de survival is een goede samenwerking tussen baas en hond. Volgens de voorzitter is de dag voor iedereen naar volle tevredenheid verlopen. De deelnemers liepen zowel 's morgens als 's middags een route, waarbij ze onderweg de verschillende hindernissen tegen kwamen, die door Scouting Groep Borger waren gebouwd.
Provincie:
Tag(s):