vrijdag, 11. december 2009 - 21:30

Baggerbedrijf in Donderen winnaar Ondernemingsprijs Tynaarlo

Tynaarlo

De tweejaarlijkse Ondernemingsprijs Tynaarlo is donderdagavond uitgereikt aan Knoop Baggerwerken/Machinery uit Donderen. De Aanmoedigingsprijs ging naar Mobility Service Nederland in Eelde.

Tijdens een drukbezochte bijeenkomst in het Wapen van Leiden in Vries is op donderdag 10 december jl. voor de tweede keer de Ondernemingsprijs Tynaarlo uitgereikt. Jonge bedrijven die zich op positieve manier hebben onderscheiden maakten kans op de Aanmoedigingsprijs. Jan Houkes, Drents Ondernemer 2009, reikte de prijzen uit. De Ondernemingsprijs is op initiatief van de VVD-fractie georganiseerd door de gemeente Tynaarlo, OFGT en LTO Noord.

De spanning liep behoorlijk op in het Wapen van Leiden te Vries. Na korte interviews van presentator Ron van Gent met wethouder Henk Kosmeijer van de Gemeente Tynaarlo, OFGT-voorzitter Karel van Vugt en de zes genomineerden, trok de jury zich terug voor beraad. Na enkele spannende momenten werden de winnaars bekend gemaakt. Uiteindelijk kreeg Knoop Baggerwerken/Machinery uit Donderen de Onderne-mingsprijs Tynaarlo 2009. Volgens de jury onderscheidde de winnaar zich door het innovatieve karakter van het bedrijf in combinatie met de gekozen strategie om in een nichemarkt (internationaal) actief te zijn.

Mobility Service Nederland B.V. uit Eelde won de aanmoedigingsprijs. De bedrijf werd door de jury getypeerd als een onderneming (leasemaatschappij van groene auto’s) die binnen haar branche cliënten een duurzaam en maatschappelijk verantwoord alternatief biedt.

Doel van de Ondernemingsprijs, die eenmaal per twee jaar wordt uitgereikt, is om ondernemingen die zich op positieve wijze hebben onderscheiden, extra aandacht te geven en daarmee het ondernemersklimaat te versterken.

De jury bestond uit wethouder Henk Kosmeijer van de gemeente Tynaarlo, Jan Houkes (Drents ondernemer 2009), Ron van Gent (MKB Noord), en André Kool (fiscalist Afier en bestuurslid OFGT).

Naast de eeuwige roem, naamsbekendheid en gratis PR krijgen de beide winnaars ook een gratis advertentie in het Dagblad van het Noorden, vier uur gratis fiscaal advies, een uitgebreide risicoanalyse van hun bedrijf. Dit alles is ter beschikking gesteld door de sponsors.
Provincie:
Tag(s):