woensdag, 4. november 2009 - 11:51

Bear Boeloe, Pino en Dora ontbijten op o.b.s. de Mienskip

Buitenpost

De leerlingen van de openbare basisschool De Mienskip te Buitenpost kregen, in het kader van het nationaal schoolontbijt, speciaal bezoek van Bear Boeloe, Pino en Dora. Na de gemeenschappelijke opening zal een gezamenlijk ontbijt in de klaslokalen worden genuttigd.

In sommige gezinnen wordt het ontbijt voor de televisie genuttigd, waardoor de kinderen bewust en onbewust in contact komen met meertaligheid. De Friessprekende televisiester Bear Boeloe, de Nederlandstalige televisiester Pino en de Engelstalige televisiester Dora zijn door de televisiebeelden ontbijtvrienden van de kinderen geworden.

De school is bezig met de certificering van de school als een trijetalige skoalle. Dit was reden voor het schoolteam van de Mienskip om deze drie educatieve televisiesterren voor een echt ontbijt op de Mienskip in Buitenpost uit te nodigen. Een uitnodiging waar gretig gebruik van werd gemaakt. Het schoolontbijt is een jaarlijks initiatief van de landelijke bakkersorganisatie. De Mienskip heeft het ontbijt aangeboden gekregen van bakkerij van der Bijl uit Buitenpost.
Provincie:
Tag(s):