woensdag, 4. november 2009 - 21:39

Bejaarde vrouw geschept op zebrapad

Oosterhout

Een 73-jarige vrouw uit Oosterhout raakte woensdagmorgen 4 november 2009 levensgevaarlijk gewond bij een verkeersongeval in haar woonplaats. Ze werd aangereden op een voetgangersoversteekplaats.

Het ongeluk gebeurde omstreeks 09.45 uur op het zebrapad op de Burgemeester Holtroplaan. Het slachtoffer stak via het zebrapad de rijbaan over en werd aangereden door een automobiliste. De veroorzaakster, een 58-jarige vrouw uit Breda, had het slachtoffer voor het ongeval zien staan op de vluchtheuvel in het midden van de rijbaan. Ze had de indruk dat het slachtoffer zou blijven staan, dat bleek niet het geval. Het 73-jarige slachtoffer kwam via de motorkap tegen de vooruit en belandde vervolgens op het wegdek. Ze raakte daarbij zwaar gewond. Ze liep vermoedelijk twee gebroken benen, een gebroken arm, een gebroken heup en een flinke hoofdwond op. De vrouw is in zorgwekkende toestand per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Haar toestand is kritiek.

De politie heeft betrokken automobiliste emotioneel opgevangen. Ze was erg van streek en is in het politiebureau verhoord over de gebeurtenissen.

Verkeersongevalanalisten onderzochten de plaats van het ongeval naar sporen en maakten foto’s van de aangetroffen situatie en het beschadigde voertuig. Aan de hand van deze feiten en de verklaringen van getuigen en betrokkenen maakt de politie een proces-verbaal op.
Provincie:
Tag(s):