vrijdag, 14. augustus 2009 - 11:40

Bejaarde vrouw op tijd gered na brandstichting

Oss

De politie is op zoek naar de veroorzaker van een brand in een kunststof vuilcontainer in de Populierstraat in Oss als gevolg waarvan ook een woning vlam vatte. De hoogbejaarde 88-jarige bedlegerige bewoonster van het huis kon vrijdagochtend net op tijd en ongedeerd door de hulpdiensten worden bevrijd.

De grote vuilcontainer stond tegen de zijgevel van de woning en werd rond 05.00 uur vrijdagochtend in brand gestoken. Een krantenbezorger ontdekte het vuur en alarmeerde de brandweer. Het vuur vatte snel om zich heen. Toen de politie en brandweer ter plaatse kwamen was de brand overgeslagen naar het wc-raampje en de dakgoot.

De rook had zich inmiddels over de gehele bovenverdieping verspreid, maar gelukkig sliep de vrouw in de woonkamer. De brandweer wist de brand snel te blussen. De vrouw is opgevangen door familie. De politie stelt een uitgebreid buurtonderzoek in.

De politie is op zoek naar getuigen die informatie hebben die kan leiden tot de aanhouding van de dader(s) van dit ernstige feit. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Oss via het telefoonnummer 0900-8844 of eventueel anoniem via 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):