woensdag, 23. december 2009 - 10:06

Bekerduel afgelast vanwege gevaarlijk hangende ijsspegels

Heerenveen

Het KNVB bekerduel sc Heerenveen-PSV gaat woensdagavond niet door. In goed overleg met de gemeente, de brandweer en de club heeft de KNVB besloten de wedstrijd in het Abe Lenstra stadion af te gelasten.

Een nieuwe datum voor het bekerduel zal later op de dag worden vastgesteld. Dit meldt de KNVB woensdagochtend.

Na de laatste controle bleek dat er voor publiek, spelers en andere aanwezigen gevaar bestaat als de wedstrijd woensdagavond doorgaat. Op het dak van de Zuid-tribune liggen grote pakken sneeuw. Na de lichte dooi van dinsdag en afgelopen nacht hangen er inmiddels ook behoorlijk grote ijspegels aan dat dak.

De brandweer heeft de afgelopen dagen geprobeerd de sneeuw te verwijderen, maar dat is niet gelukt - de brandweer kon niet het hele tribunedak bereiken. Met de huidige weersomstandigheden kunnen sneeuw en ijspegels elk moment naar beneden komen. Dit levert gevaar op voor mensen op de tribune, op het veld en in de 'gracht'.

De weersverwachting voor woensdag is dusdanig dat deze situatie in de avonduren ongewijzigd zal zijn. ,,Er is sprake van exceptionele omstandigheden. Het veld, de tribunes, de wegen en de parkeerterreinen zijn op orde alleen de situatie van het dak is te gevaarlijk om de wedstrijd te laten spelen. Heel zonde, maar het is niet anders’’, aldus een woordvoerster van de bond.
Categorie:
Tag(s):