woensdag, 16. september 2009 - 14:32

Belastingdienst en Provincie Noord-Holland sluiten convenant

Haarlem

De Belastingdienst en de provincie Noord-Holland hebben dinsdag 15 september een convenant voor horizontaal toezicht getekend. Dit heeft het ministerie van Financiën woensdag 16 september laten weten.

‘In het convenant zijn afspraken gemaakt over de wijze en intensiteit van het toezicht. Beide partijen spreken hierin de intentie uit hun onderlinge relatie te baseren op vertrouwen, transparantie en begrip’, aldus het ministerie.

Met horizontaal toezicht stelt de Belastingdienst samenwerking centraal. Dat betekent afstemming vooraf waar nodig, in plaats van controles achteraf. Door een goed ingerichte organisatie en afspraken om fiscale kwesties bijtijds te bespreken, kunnen controles achteraf beperkt blijven.

De fiscale regels blijven hierbij gewoon bestaan maar deze vorm van samenwerking maakt het voor beide partijen eenvoudiger. De Belastingdienst kan het toezicht veel efficiënter uitvoeren en de provincie loopt minder fiscale risico's en ervaart minder administratieve lasten.

Het convenant werd ondertekend door gedeputeerde Elisabeth Post van de provincie Noord-Holland en voorzitter Jan Geert Bakker van het regionale managementteam van de Belastingdienst.

N-Holland derde provincie
Noord-Holland is de derde provincie waarmee een convenant voor horizontaal toezicht wordt gesloten. Eerder maakte de Belastingdienst afspraken over horizontaal toezicht met de provincies Overijssel en Noord-Brabant.
Provincie:
Tag(s):