dinsdag, 10. november 2009 - 10:02

Beppie Kraft ambassadeur Geestelijke Gezondheidszorg

Maastricht

Beppie Kraft wordt ambassadeur van Health Foundation Limburg (HLF) Geestelijke Gezondheidszorg. Tijdens de opening van het ‘Vastelaovendseizoen’ op 11 november zal de koningin van het Limburgse Lied zich voor het eerst presenteren als ambassadeur van het fonds. Het fonds dat zich regionaal inzet voor medisch-wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken van psychoses en dementie op jonge leeftijd. Als ambassadeur van dit fonds wil ze het taboe doorbreken rond geestelijke gezondheidszorg.

Beppie wil haar bekendheid op een positieve manier inzetten voor het fonds HFL Geestelijke Gezondheidszorg. “Aan het feit dat ik bekend ben, heeft eigenlijk niemand wat. Maar als ik mijn naam aan HFL verbindt, kunnen anderen wél van mijn bekendheid profiteren. Ik kan mensen met een psychische stoornis helpen om geaccepteerd te worden.” Beppie hoopt dat andere Limburgers haar voorbeeld volgen en net als zij wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak van psychose en dementie gaan steunen.

Health Foundation Limburg kijkt uit naar de samenwerking met Beppie Kraft. Tijdens de opening van het Limburgse carnavalsseizoen op het Vrijthof zal het fonds HFL Geestelijke Gezondheidszorg diverse malen zichtbaar zijn. Daarnaast zal Beppie ook aanwezig zijn bij een benefietvoorstelling ten behoeve van het fonds op 6 december in het Parkstad Limburg Theater.
Provincie:
Tag(s):