vrijdag, 3. juli 2009 - 13:03

Besparen op veiligheid PC kost consument geld

Amsterdam

Consumenten verwaarlozen de beveiliging van hun computers en dat kost hen vroeg of laat geld, omdat ze de pc dan in orde moeten laten brengen door een computerspecialist.

Wie een pc koopt, krijgt daar gewoonlijk ook een tijdelijk beveiligingsprogramma bij geleverd, maar het is wel zaak het abonnement daarvan niet te laten verlopen.

Dan komen ook zaken als identiteitsfraude en dergelijke om de hoek kijken. Denk bijvoorbeeld aan de buurman van Manon Thomas die foto's van haar verspreidde omdat hij makkelijk bij de privégegevens op haar computer kon komen. Ook in Nederland worden creditcardgegevens van computers gestolen, daarom hebben de banken ook de actie 3x kloppen in het leven geroepen.

Tips
1. Maak regelmatig een back-up van belangrijke bestanden, maak gebruikvan een dienst zoals www.backupvoorthuis.nl waarbij uw gegevensversleutelt buitenshuis worden bewaard veilig van diefstal, brand enverlies.
2. Zorg voor een actueel Internetbeveiligingsprogramma, oude versies updaten in niet altijd voldoende.
3. Open geen bestanden via e-mail waarvan u aan de herkomst twijfelt.
4. Gebruik alleen draadloos internet als de computer goed is beveiligd tegen indringers van buitenaf. Ook uw modem dient een goede draadloze beveiliging te hebben.
5. Twijfelt u ook maar enigszins aan uw eigen kennis op dat gebied, ga dan naar een gespecialiseerde computerwinkel.
Categorie:
Tag(s):