vrijdag, 4. september 2009 - 18:30

Bestelbus meegesleurd door sneltram

Amstelveen

Een 22-jarige bestuurder van een bestelbus is vrijdagmiddag iets na 17.00 uur zwaargewond geraakt nadat hij op de spoorovergang bij de Noorderkroon in Amstelveen in botsing was gekomen met sneltram 51.

De bestelbus werd tientallen meters door de sneltram meegesleept voordat beide voertuigen tegen een paal tot stilstand kwamen. Dit heeft de politie tegenover Blik op Nieuws bekendgemaakt.

’Buiten levensgevaar’
De 22-jarige bestuurder uit Amstelveen kwam bekneld in zijn voertuig te zitten en moest door de brandweer worden bevrijd. Het slachtoffer is vervolgens met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Hij is volgens de woordvoerder van de politie wel buiten levensgevaar. De bestuurder van de sneltram en de passagiers zijn niet gewond geraakt.

Politieonderzoek
De politie is een technisch onderzoek gestart naar de oorzaak van het ongeval. De spoorwegovergang wordt met stoplichten en waarschuwingslichten geregeld. De bestuurder van de sneltram wordt op het politiebureau verhoord.

Sneltramverkeer gedeeltelijk gestremd
Door het ongeval is het sneltramverkeer tussen de halte aan de Gondel en het eindpunt aan de Hammarskjoldsingel in de Westwijk gestremd. De sneltram kan vanaf het Centraal Station niet verder rijden dan de halte aan de Marne. De stremming zal nog zeker enige uren gaan duren.
Provincie:
Tag(s):