woensdag, 4. november 2009 - 21:43

Bestuurder crash tankstation A27 verdacht van doodslag

Hoogblokland

De 35-jarige bestuurder van het voertuig dat op maandagmiddag 21 september met hoge snelheid het tankstation aan de A27 inreed, is woensdagmiddag op het politiebureau in Dordrecht aangehouden. ‘Hij wordt verdacht van doodslag en het zodanig aan het verkeer deelnemen met dood en zwaar lichamelijk letsel tot gevolg’, meldt de politie. De 35-jarige man werd twee weken geleden ontslagen uit het ziekenhuis.

Incident
De man reed op maandagmiddag 21 september omstreeks 16.30 uur met hoge snelheid het tankstationterrein op, botste tegen een stilstaand voertuig waarna beide auto’s in de tankshop belandden. Een 33-jarige Fransman overleed ten gevolge van het incident. Vier mensen, waaronder de bestuurder, raakten zwaargewond. Zij zijn inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis.

De 24-jarige Israëlische inzittende van het geramde voertuig is met blijvend letsel naar Israël overgebracht. De twee andere zwaargewonden, een 34-jarige vrouw uit Rijen en een 38-jarige man uit Made, verblijven momenteel in een revalidatiecentrum.

Onderzoek
Na het incident lag de eerste prioriteit op de hulpverlening.
Daarnaast startte de politie direct een groot onderzoek op waarbij de afdelingen Regionale Verkeersondersteuning en de Unit Forensische Opsporing sporen onderzochten.

De recherche hoorde tientallen getuigen en betrokkenen, het voertuig van de bestuurder werd technisch onderzocht en camerabeelden werden bekeken. Uit onderzoek is gebleken dat de bestuurder ten tijde van het incident niet onder invloed was van alcohol of verdovende middelen.

Informatie
De politie zet het onderzoek voort. Mensen die naar aanleiding van het incident informatie hebben, maar dit nog niet met de politie hebben gedeeld, worden verzocht contact op te nemen met de recherche in Gorinchem op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):