dinsdag, 1. december 2009 - 11:43

'Betoverende' slotact sluit jubileumjaar af

Tilburg

Zaterdag 19 december wordt het jubileumjaar van Tilburg op een bijzondere manier afgesloten. De Piushaven is deze avond het podium van een 'betoverende' slotact. De voorbereidingen zijn in volle gang.

De artiesten zijn geselecteerd, de speciaal voor deze avond geschreven muziek wordt momenteel gecomponeerd. Niemand minder dan de talentvolle Tilburgse musici Laetitia van Krieken en Hans Timmermans tekenen voor dit indrukwekkende muziekstuk. Daarnaast werken meer dan 300 mensen mee aan deze productie die, net als de opening op 1 januari, geproduceerd en geregisseerd wordt door Tilburgers Jos Heijs en Bob Vermeulen.

De Piushaven zelf wordt op dit moment gereed gemaakt om op 19 december duizenden Tilburgers te ontvangen. En zal, uiteraard geheel in stijl met het seizoen, in winterse sferen worden gebracht. Deze avond wordt iedereen hartelijk onthaald met een 'winterse' versnapering. De betovering zelf start om 20.00 uur. Wie vroeg komt, kan zitten, want langs de kade staan 2000 stoelen opgesteld. Voor minder validen is een speciale ruimte vrijgehouden. De gehele kade langs de Piushaven biedt vanuit alle hoeken prachtig zicht op de wervelende show. Deze speelt zich af op een speciaal voor de gelegenheid gebouwd podium dat midden in de Piushaven ligt.

Het spektakel zelf maakt haar naam 'Betoverende Sluiting' meer dan waar. De elementen 'vuur, water, aarde en lucht' komen tot leven. Culturen uit alle windstreken komen deze avond samen in muziek, dans, en theater. De Piushaven is voor één avond het centrum van de wereld. Een act vol extremen, een uur lang, aanzwellend tot een muzikale apotheose. Het wordt een bijzonder afscheid van een bijzonder jaar.
Provincie:
Tag(s):