dinsdag, 17. november 2009 - 23:10

Beveiligingsmedewerkers bedreigd en mishandeld met hamer

Amsterdam

In de nacht van maandag op dinsdag 17 november 2009 is rond half drie een 40-jarige man aangehouden nadat hij onder andere een beveiligingsmedewerker met een hamer op zijn hoofd had geslagen.

Twee beveiligers werden ter hoogte van de flat Geldershoofd geconfronteerd met een zeer agressieve man. Hij schreeuwde in de richting van een aantal passanten.

Vervolgens richtte hij zijn agressie op de twee beveiligers die in hun dienstauto zaten. De man uitte bedreigingen in de richting van de beveiligers. Hij haalde een hamer tevoorschijn, dreigde daarmee en sloeg een deuk in de auto. Daarna vluchtte hij op de fiets weg.

Een van de beveiligers ging achter de geweldpleger aan. Ter hoogte van de flat Kraaienest wist een andere beveiliger de man aan te houden. Tijdens deze aanhouding werd hij met een hamer op en tegen het hoofd geslagen en liep hij een zware verwonding aan een van zijn handen op.

De gewaarschuwde politie kon direct de aangehouden man overnemen en naar een politiebureau overbrengen. De gewonde beveiliger is voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht.

De zaak is in behandeling bij de wijkteamrecherche van het bureau Ganzenhoef. De verdachte is mogelijk al bij een eerdere geweldpleging betrokken geweest.
Provincie:
Tag(s):