zondag, 1. november 2009 - 13:04

Bewoners 'De Stevel' kunnen al terug naar flat

Stein

De geëvacueerde bewoners van de flat ‘De Stevel’ in Stein kunnen al sinds zaterdagmiddag gefaseerd terugkeren naar hun woning. Vrijdag werd nog gemeld dat dit pas na het weekend zou gebeuren maar de reparatiewerkzaamheden aan onder andere liften en deuren zijn sneller gerealiseerd dan verwacht, zo meldt de gemeente Stein.

De ruim 100 bewoners van het flatgebouw werden in de nacht van woensdag op donderdag geëvacueerd tijdens een grote brand die in het naastgelegen winkelcentrum woedde. Door de brand werden zo’n 40 winkels en zes woningen verwoest. Het complex “De Stevel’ bleef intact. De brandweer is tot en met vrijdagavond met de bluswerkzaamheden bezig geweest.

De brandweer heeft het gebied daarna overgedragen aan de politie. In verband met de veiligheid blijft het gebied voorlopig afgesloten. Zo bestaat er nog steeds het gevaar dat dakconstructies of afgebrande delen van de eerste verdieping naar beneden vallen. Het gebied is echter zodanig afgezet dat dit geen gevaar oplevert voor de bewoners van de Stevel en de Moutheuvel.

De politie kan aan de hand van de bevindingen tot nu toe nog geen conclusie over de vermoedelijke oorzaak van de brand trekken. Mogelijk wordt hierover in de loop van volgende week meer bekend.
Provincie:
Tag(s):