vrijdag, 30. oktober 2009 - 18:16

Bewoners 'De Stevel' pas na weekend terug naar woning

Stein

De geëvacueerde bewoners van het wooncomplex ‘De Stevel’ in Stein kunnen pas na het weekend gefaseerd terugkeren naar hun woningen. In de flat moeten na de grote brand in het winkelcentrum nog herstelwerkzaamheden plaatsvinden, zo meldt de gemeente Stein vrijdagmiddag.

Uit metingen van de brandweer in het flatgebouw blijkt dat er geen gevaar is vanwege rookgassen en asbest. Inmiddels is ook gestart met de verwijdering van de beperkte hoeveelheid asbest die nabij de Blokker is aangetroffen.

Vrijdagmiddag zijn de bewoners van drie woningen (boven de Wereldwinkel) en twee winkeliers begonnen met het ophalen van hun spullen. Ze kregen hierbij begeleiding van de politie. De kans is groot dat de betreffende panden straks niet meer bewoonbaar kunnen worden gemaakt.

Naar alle waarschijnlijkheid vindt vrijdagavond de overdracht van brandweer aan politie plaats. Dit gebeurt op het moment dat de brand volledig is geblust. Het terrein blijft volledig afgesloten voor publiek. Onder coördinatie van de politie vindt 24 uur per dag bewaking plaats.

Zaterdag en zondag is het gemeentehuis van 10.00-14.00 uur geopend voor telefonische vragen. Vanaf aanstaande maandag kunnen ondernemers en werknemers voor vragen en opmerkingen terecht bij een speciaal hiervoor geopend telefoonnummer: 046 - 435 93 93.

In samenspraak met het CWI wil de gemeente de getroffen werknemers zo snel mogelijk helpen en begeleiden bij het zoeken naar korte termijn oplossingen op het gebied van onder meer uitkeringen.
Provincie:
Tag(s):