zondag, 13. december 2009 - 20:32

Bewoners dreigen agenten met mes en stuk hout

De politie heeft zaterdag in Emmer Compascuum en Assen twee personen aangehouden die agenten bedreigden die bij hen aan de deur kwamen.

Aan de Tweede Koppelveenweg in Emmer Compascuum bedreigde de 57 jarige bewoner een agente met een mes. De man moest nog meerdere openstaande boetes betalen en agenten kwamen hem daarvoor aanhouden. De agente die aanbelde werd in de deur ‘verwelkomd' door de bewoner met een mes in zijn hand. Daarmee bedreigde hij de agente. Toen de agenten dreigden hun wapen te gebruiken gooide hij het mes weg en werd aangehouden. De man is voor nader onderzoek ingesloten. De politieagente deed aangifte.

Een 38 jarige bewoner van de Groningerstraat in Assen is aangehouden omdat hij drie agenten die bij hem aan de deur kwamen bedreigde met een stuk hout. De agenten belden bij de man aan omdat ze dachten dat daar iemand woonde die nog meerdere boetes moet betalen. De bewoner opende pas na veelvuldig aanbellen en op de ramen kloppen de deur. Toen de deur dan uiteindelijk open ging kwam hij dreigend met een stuk hout naar buiten. Volgens de man had hij niet gezien dat er agenten voor de deur stonden. De man is na verhoor in vrijheid gesteld. De agenten deden aangifte en er wordt proces-verbaal opgemaakt tegen de man. Hij bleek trouwens niet de man te zijn die gezocht werd.
Provincie:
Tag(s):