donderdag, 17. september 2009 - 10:01

Bewoners woedend op brandweer om kat in boom

Pekela

Woensdagavond werd de brandweer van Pekela om hulp gevraagd bij een kat in de boom aan de Ring. Het beestje was hoog in de top geklommen maar kon er kennelijk niet meer uit. De brandweer besloot echter niet in actie te komen omdat katten meestal zelf weer naar beneden komen. Verontwaardigde medewerkers van de dierenambulance trokken uiteindelijk bij de burgemeester Schollema aan de bel.

Het twaalf weken poesje Shiva zat al uren in de boom toen bezorgde buurtbewoners de dierenambulance en de brandweer belden. De brandweer besloot alles op zijn beloop te laten. Een kat komt meestal zelf weer uit de boom wanneer deze honger heeft. Soms duurt dit twee dagen soms iets langer. Met veel mensen om de boom heen raakt het dier alleen maar meer in paniek, was de reactie van een woordvoerder van de brandweer.

Rond middernacht zat het katje nog steeds in de boom en moest de politie in actie komen omdat boze buurtbewoners dreigden de boom dan maar om te zagen. Gelukkig wist de politie de gemoederen te kalmeren en besloot men af te wachten of de kat er vanzelf uit zou komen.

Donderdagochtend zat het diertje echter nog hoger in de boom. In overleg met de burgemeester, de dierenambulance en de eigenaresse van Shiva is toen besloten om half tien het dier met de hoogwerker van de brandweer uit de boom te halen.

"Er is altijd een risico wanneer je een kat uit een boom probeert te halen dat het dier naar beneden springt. Maar wonder boven wonder lukte het direct en inmiddels staat de poes weer met beide benen op de grond. De eigenaresse en iedereen is dolblij dat alles zo goed is afgelopen", aldus burgemeeseter Schollema in een reactie donderdagochtend.
Provincie:
Tag(s):