zaterdag, 12. december 2009 - 9:42

Bezoekers nachtclub gewond door steekvlam

Rotterdam

In een Rotterdamse nachtclub hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag acht mensen brandwonden opgelopen door een steekvlam.

Het ongeluk gebeurde rond 03.00 uur in de kelder van de nachtclub aan het Rodezand. Dit heeft een woordvoerder van politie Rotterdam bevestigd.

Bij het ongeval raakten acht mensen gewond. Vier van hen zijn per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. Twee personen konden ter plaatse worden behandeld en twee zijn op eigen gelegenheid naar een ziekenhuis gegaan.

Tot nu toe is bekend dat één slachtoffer derdegraads brandwonden heeft opgelopen en tenminste twee slachtoffers verwondingen aan armen en hoofd hadden. De slachtoffers die per ambulance naar het ziekenhuis zijn vervoerd, zijn tussen de 21 en 56 jaar oud.

Hoe het ongeluk precies is gebeurd, wordt nog onderzocht. De steekvlam ontstond vermoedelijk doordat iemand een vuurtje bij een spuitbus hield.

De politie schat dat op het tijdstip van het ongeval er ruim 200 bezoekers in de nachtclub waren. De ontruiming verliep heel rustig en 'volgens het boekje' en iedereen kwam veilig buiten.
Provincie:
Tag(s):