dinsdag, 21. juli 2009 - 18:42

Bijna de eerste Picknick in het Park

Vlissingen

Zaterdag 25 juli 2009 is het zover: dan vindt de eerste Picknick in het Park plaats, als openingsfeest van het stadspark op het Scheldeterrein. Van de 500 beschikbare kaarten voor de picknicklunch zijn er nog enkele beschikbaar.

Het gratis te bezoeken middagprogramma is volop gevuld met muziek, kinderactiviteiten, een expo over ‘400 jaar het Dok’ en spectaculaire watershows met jetski’s en 75 meter hoge kranen.

Het programma is als volgt:
12.00 — 13.00 uur: picknicklunch
13.15 — 14.00 uur: muziek Tuxedo Bandido met een relaxte TexMex mix
14.00 — 14.30 uur: jetski- en waterspektakelshow
14.30 — 15.30 uur: muziek El Créme Glace Quès voor een zomerse Latin sfeer
15.30 — 16.00 uur: jetski- en waterspektakelshow
16.15 — 17.15 uur: gloedvolle soulband Giovanca

Doorlopend worden er allerlei activiteiten georganiseerd. Bij de jetski- en watershows horen 75 meter hoge kranen, waarmee belangstellenden tussen de shows door naar boven kunnen, met de garantie op een spectaculair uitzicht! Voor de kinderen zijn er springkussens en ballenbakken, ze kunnen zich laten schminken en meedoen aan allerlei spelletjes in de speciale kindertent. Ook kunnen de bezoekers met riksja’s gratis ritjes maken over het Scheldeterrein en door de binnenstad.

Op 25 juli is de nieuwe tentoonstelling in een expocontainer voor het eerst te bekijken met als titel ‘400 jaar het Dok’. Dit jaar is het namelijk precies 400 jaar geleden dat begonnen werd met het graven van het Dok. De expositie bestaat uit panelen met veel oude foto’s en kaarten en geeft een beeld van het Dok door de eeuwen heen. De onderwerpen: 400 jaar het Dok, het Dokje van Perry, verdwenen gebouwen, scheepsbouw door de eeuwen heen, het Dok en de stad en tot slot een vooruitblik naar de nieuwe woonwijk het Scheldekwartier.

De ambitie van het project Tijdelijk Gebruik Scheldeterrein is om van het Scheldeterrein nu al een geliefd en gewaardeerd gebied te maken bij Vlissingers, dagjesmensen en toeristen. Hiermee levert het een belangrijke bijdrage aan de bekendheid van het Scheldekwartier als toekomstig aantrekkelijke en onderscheidende woonwijk. De sleutel voor het project ligt in het verbinden van de erfenis van 'De Schelde' met de toekomst van het gebied als maritieme stadswijk.

Kijk voor meer informatie op www.scheldekwartier.nl
Provincie:
Tag(s):