vrijdag, 18. december 2009 - 22:53

Bijzondere kerstpakkettenactie gemeente Tynaarlo

Tynaarlo

Afgelopen donderdag hebben de medewerkers van de gemeente Tynaarlo hun kerstpakket in ontvangst genomen. Een bijzonder kerstpakket, wat ze zelf met behulp van een puntensysteem hebben kunnen samenstellen uit producten van de wereldwinkel en speelgoedartikelen van de stichting Vrienden Tynaarlo-Kalmunai. Medewerkers konden ook kiezen (een deel van) hun punten te doneren aan de stichting Vrienden Tynaarlo-Kalmunai of de stichting Tynaarlo-West Timor.

De medewerkers van de gemeente Tynaarlo hebben veelvuldig gebruik gemaakt van de optie punten te doneren. Want naast de punten die gebruikt werden voor een eigen ‘fair trade’ kerstpakket, zijn er ook veel punten gedoneerd aan beide goede doelen. Burgemeester Frank van Zuilen mocht twee mooie cheques overhandigen. De stichting Vrienden Tynaarlo-Kalmunai kreeg €775,- aangeboden en de stichting Tynaarlo-West Timor krijgt maar liefst €1.060,- op haar rekening bijgeschreven.

Ook de Wereldwinkel heeft met de kerstpakkettenactie goede zaken gedaan. 431 unieke pakketten werden ingepakt met 90 verschillende fair trade artikelen uit het assortiment van de Wereldwinkel. Hierdoor hebben heel wat producenten in ontwikkelingslanden een eerlijke prijs gekregen voor hun product.
Provincie:
Tag(s):