maandag, 30. november 2009 - 14:48

Bloedproef positief; Janssen krijgt schorsing en boete

Enschede

(Elfvoetbal) Een bloedproef heeft uitgewezen dat Theo Janssen inderdaad te veel gedronken had toen hij vorige week met zijn auto over de kop sloeg. De middenvelder krijgt de maximale boete opgelegd van zijn club FC Twente en is tot 31 januari geschorst door de koploper.

Theo Janssen is zeer terneergeslagen. "Ik ben verschrikkelijk stom geweest. Ik heb na de wedstrijd bier gedronken om de overwinning op Vitesse te vieren en ben daarna toch in de auto gestapt. Dit had nooit mogen gebeuren."

Zijn eigen verwondingen en de juridische gevolgen vallen wat Janssen betreft op dit moment in het niet bij zijn gevoelens voor Kevin Moeliker, die nog altijd in het ziekenhuis ligt. "Zijn herstel is voor mij het belangrijkste. Ik ben er 24 uur per dag mee bezig en hoop dat Kevin volledig zal herstellen. Wat er is gebeurd, vind ik voor hem en zijn familie het ergste."

De door FC Twente opgelegde sancties accepteert Theo Janssen. "Ik heb ook de naam van FC Twente en het voetbal geschaad. Ik ben bereid alles ervoor te doen om dat recht te trekken."

FC Twente heeft de middenvelder een maximale boete opgelegd. Dat bedrag schenkt de club aan een nog te bepalen goed doel. Bovendien schorst de club hem voor tot 31 januari 2010. Daarnaast gaat Janssen zich inzetten bij de revalidatie van verkeersslachtoffers in revalidatiecentrum Het Roessingh.

Voorzitter Joop Munsterman: "Allereerst hopen we natuurlijk dat Kevin Moeliker spoedig zal herstellen. We hebben dagelijks contact met de familie en uit deze contacten blijkt dat het inmiddels wat beter met hem gaat. We leven dan ook mee met zijn familie in deze moeilijke dagen. Het is onacceptabel dat een profvoetballer met drank op een auto bestuurt. Hierdoor brengt hij zichzelf en zijn omgeving in gevaar. Tevens dient een profvoetballer er zich van bewust te zijn dat hij voor met name de jeugd een rolmodel vervult."

In 1998 werd FC Twente-speler Youri Petrov ontslagen door zijn club, nadat hij met een borrel op en met gedoofde lichten staande werd gehouden toen hij langs een politiebureau reed. Die maatregel volgde op eerdere misdragingen van de Russische buitenspeler.
Categorie:
Tag(s):