dinsdag, 24. november 2009 - 14:04

Bloemetje voor redders buurvrouw uit brandend huis

Terneuzen

Burgemeester Jan Lonink bedankt vanmiddag om 13.45 uur de echtparen De Koning en Van Vliet met een bloemetje voor hun heldhaftige optreden van afgelopen zondagnacht.

Zij hebben die nacht hun buurvrouw gered uit haar brandende woning aan de Zeldenrustlaan in Terneuzen. Zonder hun daadkrachtig handelen, had het veel slechter kunnen aflopen.

Gealarmeerd door het lawaai van de brand (de vlammen sloegen uit de dakkoepel van de keuken) is de heer Van Vliet naar buiten gesneld om aan te bellen en te kloppen bij de buurvrouw.

Inmiddels waren ook de heer en mevrouw De Koning op het lawaai afgekomen. Ze zijn het huis binnen gegaan door het inslaan van de ruit in de voordeur. Hierdoor is de bewoonster wakker geworden. Ze hebben haar de trap af geholpen en in huize Van Vliet is zij door mevrouw Van Vliet en mevrouw De Koning opgevangen en verzorgd.

Vervolgens heeft de heer Van Vliet geprobeerd het vuur met een tuinslang te blussen totdat de brandweer van Terneuzen arriveerde. De heer De Koning heeft de brandweer en de politie opgewacht.
Provincie:
Tag(s):