donderdag, 23. juli 2009 - 21:56

Bloemzuilen geplaatst langs route Vuelta

Emmen

Donderdag zijn 45 bloemzuilen van twee meter hoog in de gemeente Emmen geplaatst langs de route waar op zondag 30 augustus de 2e etappe van de Vuelta langs komt. De Vuelta, de Ronde van Spanje, is de op één na grootste wielerwedstrijd ter wereld.

De bloemzuilen zijn gevuld met rode en gele bloemen, de kleuren van de Spaanse vlag. De zuilen zorgen voor een vrolijke aanblik (tijdens de live tv-beelden op 30 augustus) en zorgen er mede voor dat de Vuelta gaat leven in onze gemeente. De bloemzuilen worden eind oktober, wanneer de bloemen zijn uitgebloeid, weer verwijderd. De finish van de 2e etappe op zondag 30 augustus vindt plaats in het centrum van Emmen op de Hondsrugweg.

Ook zijn donderdag de bloembakken van het bruggebouw van het gemeentehuis gevuld met rode en gele bloemen. Binnenkort wordt ook de Traverse, de loopbrug over de Hondsrugweg, opgevrolijkt met gevulde bloembakken.

De gemeente Emmen is druk bezig om de Vuelta onder de aandacht te brengen bij de inwoners en bezoekers van de gemeente Emmen. Een paar weken geleden werden er al 20 stieren langs de wegen in de gemeente Emmen geplaatst.
Provincie:
Tag(s):