woensdag, 4. november 2009 - 22:23

Blokkade Geert Wilders op Almere College

Dronten

Op het Almere College in Dronten kunnen de leerlingen geen websites bezoeken waar Geert Wilders op voorkomt. Onlangs werd een nieuw filter gepaatst in het centrale computersysteem waardoor bepaalde sites niet kunnen worden bezocht.

Het filter zorgt voor een blokkade van sites die porno bevatten of tot haat aanzetten. Sites waarop Wilders voorkomt zouden onder de laatste categorie vallen. Het Almere College heeft talloze negatieve reacties gekregen zodra het nieuws over de internetblokkade bekend werd via "Geenstijl.nl". De PVV heeft staatssecretaris Van Bijsterveldt van onderwijs al om opheldering gevraagd.

De rector van de school verklaarde voor Omroep Flevoland dat er absoluut geen sprake is van een bewuste boycot van Geert Wilders. Het artikel dat een van de leerlingen wilde openen zou racistische termen bevatten, waardoor het werd afgeschermd. De naam Geert Wilders komt niet voor op de lijst van geblokkeerde woorden. Het is volgens hem niet beoeling van het Almere College om Geert Wilders onvindbaar te maken via het computersysteem en de school zal het filer dan ook zo snel mogelijk aanpassen.
Provincie:
Tag(s):