woensdag, 16. september 2009 - 10:58

Blom wil Nationaal Training Centrum voor Atletiek in Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Als het aan de Atletiekunie en de partners van de Sportzone ligt, wordt Sittard-Geleen een Regionaal Training Centrum (RTC) sprint, hordelopen, hoogspringen, meerkamp, kogelstoten en discuswerpen en een Nationaal Training Centrum (NTC) polsstokhoogspringen rijker. Het plan is klaar en de aanvraag voor de status van NTC is officieel bij NOC*NSF ingediend. De Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie gaat op 1 oktober 2009 officieel van start met haar trainingen.

Een van de initiatiefnemers is oud wereldkampioen polstokhoogspringen Rens Blom. Hij heeft het projectplan voor het NTC/RTC Atletiek geschreven. ‘Aanleiding om dit project uit te voeren zijn de trainingsstages en toernooien geweest die ik in mijn carriëre in het buitenland heb mogen doen: Sporten op schitterende locaties met alle gewenste faciliteiten. Gedurende zo’n verblijf vroeg ik me af waarom een accommodatie als de atletiekbaan in Sittard niet eveneens kan uitgroeien tot een dergelijk trainingscentrum. Het plan dat ik heb geschreven begint aan deze droom invulling te geven’, aldus Blom.

De Provincie Limburg heeft dinsdag 15 september besloten €86.044,-- bij te dragen aan de totale start- en exploitatiekosten voor 2009 en heeft het voornemen om samen met de gemeente Sittard-Geleen ook in de accommodatie en het materiaal te investeren. Dinsdag 15 september ondertekenden de betrokken partijen een intentieverklaring voor een meerjarige samenwerking om in de Sportzone een NTC en een RTC Atletiek te realiseren.
Provincie:
Tag(s):