vrijdag, 13. november 2009 - 9:20

Boerderij in vlammen opgegaan Overschild

Overschild

De bewoner van een boerderij aan de Oosterpaauwenweg in Overschild (gemeente Slochteren) ontdekte vrijdag 13 november omstreeks 01.00 uur brand in zijn boerderij. De brand was ontstaan in de schuur achter de woning. De bewoner kon zich na het melden tijdig uit de voeten maken.

De brandweerkorpsen van Siddeburen en Slochteren werden gealarmeerd en eenmaal ter plaatse bleek dat het inmiddels om een uitslaande brand ging. De brand werd bestreden met twee tankautospuiten. Er was echter geen redden meer aan, zowel de woning als de aangrenzende schuur brandden volledig uit.

Een woning tegenover de boerderij lag volop in de rook, vandaar dat de bewoners van deze woning tijdelijk hun woning moesten verlaten. Door middel van een waterscherm werd de woning beschermd tegen eventuele schade.

Nadat tegen twee uur het sein ´brand meester´ werd gegeven, kon de brandweer beginnen met nablussen. De boerderij moet volledig als verloren worden beschouwd. De technische recherche van Regiopolitie Groningen zal in een later stadium onderzoek doen om de oorzaak van de brand te achterhalen.
Provincie:
Tag(s):