dinsdag, 1. december 2009 - 10:49

Borselse Sprinter gaat in december rijden

Borsele

De gemeente Borsele heeft een eigen bus aangeschaft. Dinsdag 15 december vindt de eerste rit van deze Borselse Sprinter plaats. De gemeente vindt het namelijk niet alleen belangrijk dat er voldoende activiteiten zijn waar de inwoners naar toe kunnen, maar ook dat het vervoer ernaartoe goed geregeld is.

Voor dat laatste zorgt de aanschaf van een eigen bus. Op woensdag 2 december wordt de Borselse Sprinter om 14.00 uur feestelijk opgeleverd bij het VrijwilligersHuis in ’s-Gravenpolder.

De gemeente Borsele kenmerkt zich als plattelandsgemeente door een grote oppervlakte, waardoor het openbaar vervoer een probleem is. Het doel van de bus is daarom mensen te vervoeren naar activiteiten die in en buiten Borsele onder andere door het lokale Steunpunt voor Vrijwilligers en Mantelzorg georganiseerd worden. Hierbij kan gedacht worden aan een week- of kerstmarkt of een bezoek aan een plaatselijke toeristische attractie. Het doel van de bus is ook om mensen met elkaar in contact te brengen door deel te nemen aan activiteiten. Om dit doel te bereiken heeft de gemeente Borsele met subsidie van Provincie Zeeland en Europa een personenbus gekocht. De bus is ook geschikt voor rolstoelgebruikers.

Voor de Borselse Sprinter is een stichtingsbestuur opgericht die de bus in bruikleen krijgt van de gemeente. De verantwoordelijkheid voor de activiteiten ligt bij het Steunpunt Vrijwilligers en Mantelzorg Borsele. Voor meer informatie en opgave voor de ritten kunnen inwoners terecht bij het Steunpunt in ‘s-Gravenpolder, (0113) 316157.
Provincie:
Tag(s):