donderdag, 1. oktober 2009 - 9:49

Bouw gezondheidscentrum gestart

Cothen

Woensdag 30 september heeft wethouder Aukje de Boer het startsein gegeven voor de bouw van het nieuwe gezondheidscentrum annex cultuurhuis aan de C.B. Kentiestraat.

In plaats van te starten met bouwen, startte de bouw met de sloop van het nog aanwezige gebouw van de Speelhoek. In een witte jas gehesen stapte de wethouder op een graafmachine, waarmee ze vervolgens een 'hap'uit het dak van het pand haalde. Dit alles gebeurde in het bijzijn van vele omwonenden, medewerkers van de Woningbouw Stichting Cothen en de bedenker van het gezondheidshuis en de voormalig huisarts van het dorp, Dr. Dix.

'Als alles naar verwachting loopt, hoop ik u allen in juni 2010 hier weer terug te zien voor de feestelijke opening van het pand', aldus de wethouder. Het is mooi om te zien dat Cothen in alle medische diensten kan voorzien. Terwijl in Wijk bij Duurstede de apotheken bijna failliet gaan, krijgen we er in Cothen juist eentje bij grapte voorzitter Van der Linden van de Woningbouwstichting.

Ook voormalig huisarts, Dr. Dix toonde waardering voor het feit dat het gezondheidscentrum er komt. Toen ik hier in Cothen als huisarts begon, was ik de enige arts. Toen ik recentelijk met mijn werk stopte, zag ik pas hoe ouderwets mijn praktijk eigenlijk was. De hedendaagse tijd vraagt om een gezondheidscentrum. Iets dat je steeds meer, ook in andere gemeenten ziet ontstaan. Ik vind het zeker mooi dat er extra functionaliteit in de vorm van een cultuurhuis aan wordt toegevoegd.
Provincie:
Tag(s):