maandag, 30. november 2009 - 16:05

Bouwen in eigen beheer

Lith

Op donderdag 3 december 2009 zetten wethouder Verkuijlen van de gemeente Lith, de heer Meijs van Brabant Wonen en mevrouw Roelofs van Collectief Bouwen Lith een handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst voor de bouw van 25 starterswoningen in Lith en Oijen.

De bouw van woningen in eigen beheer is de laatste jaren in opmars. Zonder tussenkomst van derden (zoals makelaar of projectontwikkelaar) organiseert een stichting of vereniging een woningbouwproject waarbij zij zelf tot een keuze voor architect en aannemer komen.

Vooral voor starters op de woningmarkt biedt dit (financiële) voordelen doordat zij zelf optreden als projectontwikkelaar. Het leidt daarnaast tot grotere betrokkenheid bij en invloed op de woonomgeving. In de gemeente Lith heeft de locatievereniging Collectief Bouwen Lith het initiatief genomen om bouwen in eigen beheer mogelijk te maken.

Met de toewijzing van 15 starterswoningen in Lith-Oost en 10 in plan Papenakker III (Oijen) aan de locatievereniging gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. De samenwerkingsovereenkomst maakt het particulier opdrachtgeverschap mogelijk voor ontwerp en uitvoering van woningen voor starters.
Provincie:
Tag(s):