zondag, 27. september 2009 - 16:08

Boze man rijdt door met Duitser op motorkap

Wellerlooi

De politie heeft vrijdagavond een 67-jarige man uit Heijen aangehouden op verdenking van poging doodslag/zware mishandeling van een 20-jarige man uit het Duitse Kempen. De boze 67-jarige man reed na een ruzie met de 20-jarige man nog op zijn motorkap weg. Dit heeft de politie zondag bekendgemaakt.

Het 20-jarige slachtoffer kwam zaterdagavond rond 22.15 uur samen met zijn 18-jarige vriendin vanaf Klein Vink en de vrouw die reed wilde een weg oversteken om terug naar Duitsland te rijden. Doordat de vrouw bij die oversteek de auto van de 67-jarige verdachte in eerste instantie over het hoofd zag, moest de verdachte remmen om een aanrijding te voorkomen.

Ruzie
Hierop stapte de 67-jarige man uit Heijen uit zijn auto en sloeg de 18-jarige vrouw tegen haar kaak. De 20-jarige Duitser was inmiddels ook uit de auto gestapt en ging voor de auto van de 67-jarige verdachte staan om te voorkomen dat de man zou wegrijden.

Op de motorkap
Daarop gaf de verdachte gas waardoor de 20-jarige Duitser op de motorkap van de auto van de verdachte terechtkwam. De verdachte reed vervolgens weg met het slachtoffer op de motorkap. Terwijl de verdachte wegreed, remde hij vaak en nam hij bochten in de weg scherp. Het slachtoffer kon zich vasthouden.

Even later stopte de auto in Wellerlooi op de Kruisstraat en daar kon het slachtoffer van de auto af. De auto is vervolgens weggereden. Het slachtoffer heeft daarop de politie gebeld.

De 67-jarige kon aan de hand van een opgegeven signalement en kenteken korte tijd later in zijn woning worden aangehouden. De man is overgebracht naar het politiebureau en is in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):