zondag, 18. oktober 2009 - 15:45

Boze moeder slaat agent

Beetsterzwaag

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Boslaan een 17-jarige inwoner van Beetsterzwaag aangehouden op verdenking van vernieling. Na de aanhouding werd ook zijn 51-jarige moeder aangehouden. De vrouw sloeg een agente in haar gezicht.

Surveillerende agenten kregen een melding dat er een vechtpartij gaande was op de Boslaan en dat daarbij vernielingen waren gepleegd. Eenmaal ter plaatse bleek er geen ruzie meer te zijn. Diverse omstanders verklaarden tegenover de agenten dat de 17-jarige de aanstichter was en dat hij twee auto’s in de straat had vernield. De agenten gingen vervolgens opzoek naar de jongen.

Ze zagen de 17-jarige lopen en spraken hem aan. Hij ging er vandoor, maar na een sprintje kon hij door de agenten worden aangehouden. Hij verzette zich hierbij hevig en de omstanders gingen zich er mee bemoeien. Met de nodige moeite kon de verdachte in de politieauto worden geplaatst. De omstanders hadden inmiddels de familie van de jongen er bijgehaald. Zijn zus begon aan een agente te trekken en daardoor zag de verdachte weer kans om uit de politieauto te komen. Na het nodige duw- en trekwerk lukte het de agenten om de jongen wederom in de auto te krijgen. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten.

Zijn 51-jarige moeder was zo kwaad over het gebeuren dat ze een agente in haar gezicht sloeg. De vrouw werd dan ook direct aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ook zij werd voor nader onderzoek ingesloten.
Provincie:
Tag(s):