zondag, 8. november 2009 - 12:25

Boze NEC-supporters blokkeren hoofdingang stadion

Nijmegen

(Elfvoetbal) Boze supporters van NEC hebben zaterdagavond hun onvrede geuit na afloop van de verloren thuiswedstrijd tegen hekkensluiter RKC Waalwijk. Ongeveer 100 tot 150 fans verzamelden zich voor de hoofdingang van het McDOS Goffertstadion, waardoor niemand het stadion kon verlaten.

Als voorzorgsmaatregel werd besloten de luiken te sluiten van de hoofdingang, alsmede de aangrenzende brasserie. In de sponsorruimte op de eerste verdieping werden de ramen geblindeerd. Supporters gooiden voor het oog van een politiemacht met stoeptegels richting het stadion.

Drie kwartier na afloop van het duel werd besloten dat de spelers van RKC Waalwijk, andere gasten en journalisten via het uitvak het stadion konden verlaten. Ook de spelersbus van de Brabantse ploeg werd slim in de bussluis van het uitvak gereden. Jacco Swart, algemeen directeur van NEC, ging tegelijkertijd in gesprek met de boze fans.

De supporters van NEC zijn ontevreden over de resultaten in de afgelopen periode. NEC wist sinds 19 september geen zege meer te boeken en leed nu al drie nederlagen op een rij. Bovendien wist de ploeg niet te scoren. Hoelang de supporters de hoofdingang hebben bezet, is niet bekend.
Categorie:
Tag(s):