maandag, 7. december 2009 - 13:20

Branden in Coevorden mogelijk aangestoken

Coevorden

In de nacht van vrijdag op zaterdag, tussen 03.45 uur en 04.30 uur, vonden er in Coevorden een aantal branden plaats waarbij er vermoedelijk sprake is geweest van brandstichting.

Aan het Van Heutzspark brandde een rietgedekte garage af. Door kordaat optreden van de brandweer kon voorkomen worden dat het vuur oversloeg naar de rietgedekte woning. Doordat de honden aansloegen werden de bewoners tijdig gewekt en konden spullen en voertuigen in veiligheid worden gebracht. Het karakteristieke gebouw brandde helemaal af. Er ontstond een grote schade.

Kort daarop kwamen er meldingen binnen van brandjes in containers aan de Johan Vermeerstraat. Daar bleken 6 grijze mini afvalcontainers in de brand te staan. Doordat ook deze brandjes tijdig werden ontdekt en geblust konden worden kon hier voorkomen worden dat het flatgebouw schade opliep.

Maandagmorgen kwam er nog een melding binnen dat zaterdagnacht ook brand was gesticht in coniferen aan de Jan van Scorelstraat. Deze coniferenbrand is uit zich zelf gedoofd, kennelijk door het natte weer. Ook hier had gemakkelijk een garage kunnen afbranden die achter de coniferenhaag stond.
Provincie:
Tag(s):