donderdag, 3. september 2009 - 9:35

Brandweer gaat preventietips geven met groene brandweerwagen

Rotterdam

Brandweer Rotterdam-Rijnmond beschikt sinds deze week over een groen brandweervoertuig. Het gaat om een ‘echte’ brandweerauto. Wel zijn brandslangen en ander brandbestrijdings- en hulpverleningsmateriaal vervangen door rekken met voorlichtingsmateriaal over hoe brand kan worden voorkomen. Het voertuig zal tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam voor het eerst te zien zijn voor het publiek.

De brandweer zal met dit opvallende voertuig zichtbaar aanwezig zijn in de Rijnmondgemeenten om voorlichting te geven en het veiligheidsbewustzijn van inwoners en bedrijven te verhogen. In Nederland vallen jaarlijks nog steeds meerdere slachtoffers bij brand. Brandpreventie-maatregelen en voorlichting zouden dit aantal lager moeten maken.

In 2008 had de brandweer van Enschede een landelijke primeur door met een groen blusvoertuig de straat op te gaan en voorlichting te geven rond veiligheidsbewustzijn. Het korps won hiermee de Jan van der Heydenprijs. Een prijs die de NVBR (Nederlandse Vereniging voor Brandweerzorg en Rampenbestrijding) jaarlijks uitreikt voor innovatieve ontwikkelingen.

Brandweer Rotterdam-Rijnmond heeft besloten het voorbeeld van de collega`s uit Enschede te volgen. In de gemeenten in Rotterdam-Rijnmond zal binnenkort, naast vertrouwde rode brandweerauto’s dus ook een groen exemplaar te zien zijn. Het motto waarmee de brandweer aan de slag gaat, is duidelijk te lezen op de voorkant van het groene voertuig: Veiligheid Voorop.
Provincie:
Tag(s):