maandag, 26. oktober 2009 - 21:46

Brandweer geeft Drentenaren brandervaring

Regio

De brandweer in Drenthe heeft tijdens de Nationale Rookmelderdag duizenden mensen kunnen bereiken met de boodschap: voorkom, ontdek en handel bij brand. Centraal stond op deze 24 oktober het vluchten bij brand. In speciaal opgezette huiskamers werd een brand of rook nagebootst, waaruit bezoekers konden proberen te vluchten.

De brandweer in Drenthe vindt voorlichting over brandveiligheid erg belangrijk. Daarom is ook stevig ingezet op de rookmelderdag, die dit jaar als thema ‘vluchten bij brand’ had. In Drenthe hebben de brandweerkorpsen het thema vorm gegeven door op een aantal locaties brandsituaties na te bootsen. Bezoekers werden uitgenodigd om zelf te ervaren hoe moeilijk het is om bij brand te vluchten.

Het is vooral belangrijk om een brand te voorkomen. Als er dan toch wat gebeurd moet de brand zo snel mogelijk worden ontdekt en moeten mensen weten wat ze moeten doen. Informatie hierover is vanaf afgelopen zaterdag te vinden op de nieuwe website van de brandweer in Drenthe: www.brandveiligheidthuis.nl

Deze website is in het leven geroepen om inwoners van Drenthe continue te kunnen informeren over brandveiligheid. Later zullen ook andere veiligheidsaspecten via het internet worden gecommuniceerd, zoals bijvoorbeeld gevaarlijke industrieën en gezondheidskwesties.
Provincie:
Tag(s):