woensdag, 16. december 2009 - 16:30

Brandweer komt op 'huisbezoek'

Eindhoven

Brandweer Eindhoven houdt op donderdag 17 december aanstaande de actie ‘Veilig Thuis’. Brandweermannen en –vrouwen inventariseren in de Eindhovense wijken, aan de hand van vragenlijsten, of brandveiligheid leeft bij de mensen thuis.

Het belangrijkste doel van die dag is om te zien wat inwoners van Eindhoven zelf doen om de brandveiligheid van hun woning te vergroten én om hen te stimuleren zelf maatregelen te treffen. De medewerkers van Brandweer Eindhoven bezoeken zowel koopwoningen als huurwoningen. De brandweermannen en –vrouwen stellen aan de deur een aantal vragen, bijvoorbeeld of er een rookmelder is huis hangt, of er een blusmiddel aanwezig is, of er wel eens nagedacht is over een vluchtplan, etc. Zo kunnen ze in korte tijd veel woningen bezoeken en ontstaat er een aardig beeld van de brandveiligheid in de Eindhovense woningen.

De medewerkers van Brandweer Eindhoven zullen gekleed zijn in hun zogenaamde ‘uitrukpak’. Dit is kleding die zij ook dragen bij een daadwerkelijke operationele inzet. De brandweermannen en -vrouwen bezoeken de woningen wel, maar komen niet verder dan de voordeur. Zij zullen dus niet binnenkomen.
Provincie:
Tag(s):