zaterdag, 19. september 2009 - 15:28

Brandweer 'redt' huwelijk

Soest

Als je als bruidegom op het punt staat je bruid thuis op te halen voor de voltrekking van het burgerlijk huwelijk op het gemeentehuis en je komt met de getuigen en enkele familieleden vast te zitten in de lift, dan wordt de spanning wel erg groot. Want alles kan nog zo goed geregeld zijn, het programma valt of staat met het tijdschema.

De bruidegom die vrijdagmiddag met zijn gezelschap vast kwam te zitten in de lift aan de Haverweerd in Soest, stond het zweet dan ook in zijn schoenen, ook veroorzaakt door de tot saunawarmte oplopende temperatuur in de lift. De chauffeur van de trouwauto, een old-timer Amerikaanse taxi uit Amsterdam, vreesde al dat hij het slachtoffer van een grap was geworden. Past toen hij de inmiddels gewaarschuwde brandweer zag aankomen, was hij gerustgesteld.

De brandweerlieden, zich bewust van de belangrijke rol die zij voor de 'redding' van het huwelijk speelden, hadden het gezelschap binnen een kwartier bevrijd. Ze werden uiteraard bedankt. De taxichauffeur feliciteerde de bruidegom als eerste met zijn 'redding', waarna het programma verder, zijn het in enigszins verkorte vorm, toch nog op tijd kon worden afgewerkt. De ambtenaar van de burgerlijke stand, intussen ook op de hoogte van het voorval, betrok ook de brandweer in haar toespraak. Die had er immers voor gezorgd dat het burgerlijk huwelijk in het gemeentehuis toch nog op tijd kon worden voltrokken.
Provincie:
Tag(s):