zaterdag, 19. december 2009 - 19:38

Brandweer vindt twee dode mannen

Oostvoorne

In een pand op een bedrijventerrein aan de Langeweg in Oostvoorne zijn twee doden gevonden, nadat er in de omgeving een sterke chemische lucht was geroken. aan de Langeweg zijn zaterdag 2 dode mannen gevonden.

De brandweer heeft metingen verricht en daaruit bleek dat er een hoge concentratie van een "explosief mengsel" in de lucht zat.

De hulpdiensten waren gealarmeerd door een pizzabezorger die langs het pand liep. Na de nodige voorzorgsmaatregelen konden ze het pand in. Daar troffen zij ze dode mannen aan. Gezien de lucht in het gebouw zijn zij gelijk vertrokken.

Het terrein is compleet afgesloten, Mannen in witte pakken doorzoeken het gebouw. Daar is een XTC-laboratorium aangetroffen.

Over de identiteit van de slachtoffers kan de politie nog niets zeggen. Hoe de twee mannen precies zijn omgekomen wordt nog onderzocht, aangenomen wordt dat het overlijden veroorzaakt is door inademing van de giftige stoffen. De lichamen van de slachtoffers liggen nog in het bedrijfspand.

Rond 23:00 uur was de concentratie van chemicalen in de lucht nog dusdanig hoog dat het schadelijk is voor de gezondheid. De ontmanteling zal waarschijnlijk nog de gehele nacht duren, aldus politiewoordvoerder Henk v.d. Velde

Provincie:
Tag(s):