dinsdag, 29. september 2009 - 15:29

Brandweer Zeist geeft cursussen zelfredzaamheid

Zeist

Inwoners van Zeist kunnen zich vanaf vandaag bij Brandweer Zeist opgeven voor een cursus zelfredzaamheid. De cursus wordt gegeven op de brandweerkazerne. Tijdens de cursus wordt een presentatie over brandveiligheid gegeven en cursisten mogen oefenen met kleine blusmiddelen. Zodra er 20 inschrijvingen zijn, wordt de cursus ingepland.

Als er een brand wordt gemeld moet de brandweer binnen 8 minuten ter plaatse zijn. Het is dus belangrijk dat mensen weten wat ze in die eerste minuten kunnen doen bijvoorbeeld door te weten hoe zij zichzelf en anderen in veiligheid kunnen brengen of door te weten hoe zij een brand kunnen blussen of beperken. Brandweer Zeist roept de inwoners van Zeist op zich in te schrijven voor de cursus door een e-mail te sturen naar brandweer@zeist.nl onder vermelding van 'cursus zelfredzaamheid'.

Dit najaar staan drie cursussen gepland met elk circa 20 deelnemers. Wie het eerst inschrijft, komt als eerste in aanmerking. Bij zeer grote belangstelling worden extra cursussen overwogen.

Brandweer Zeist wil meer samenlevingsgericht gaan werken. Dit is ook opgenomen in het beleidsplan van de brandweer. De cursus zelfredzaamheid is een direct gevolg van deze nieuwe werkwijze.
Provincie:
Tag(s):